Svendborg Kirkegårde

Arkiv - Historie og Kultur

OKT 2016: Teater-succes forsætter


Foto Jens Andersen

Bestyrelsen for Svendborg Kirkegårde har besluttet, at rækken af historiske teaterforestillinger på Assistens Kirkegård skal forsætte i årene frem.

Den aktuelle forestilling "Livet der var engang - I krig og fred", som blev opført her i august måned, var igen en stor succes. Stykket spillede for fuldstændig udsolgte huse tre dage i træk. Dette var den sjette forestilling, der er opført siden 2003.


Foto Jens Andersen

"Forestillingerne er blevet en rodfæstet del af Svendborgs kulturliv", siger kirkegårdsinspektør Tommy Christensen fra Svendborg Kirkegårde, som ser frem til, at der skal opføres endnu to nye udgaver af "Livet der var engang".

Forfatter og instruktør Marianne Kjær er sammen med Tommy Christensen parat til at forsætte samarbejdet om forestillinger i 2019 og 2021.

Den sidste af de to forestillinger opføres netop det år, hvor Assistens Kirkegård samtidig kan fejre 200 års jubilæum. Den er planlagt til at blive den sidste i rækken af teaterstykker, hvor den nuværende instruktør og kirkegårdsinspektør står bag arbejdet. Da netop denne forestilling i 2021 samtidig vil være med til at markere et helt særligt år på kirkegården, så er ambitionen noget helt ud over det sædvanlige..

Som tidligere år ligger der samtidig en stor indsats bag teaterforestillingerne fra de 85 frivillige medvirkende både foran og bag kulisserne.


Foto Niels Ishøj ChristensenFoto Jens AndersenFoto Niels Ishøj ChristensenFoto Niels Ishøj ChristensenFoto Niels Ishøj Christensen

Omtale af forestillingen:

Fyens.dk: I krig og fred på kirkegården

Fyens.dk: Video: Svendborg vækker de døde til live

Fyens.dk: Kirkegårdsspil igen i '19 og '21
Assistens Kirkegård
Oversigskort
Fredens kirkegård
Oversigskort
Sct. Jørgens Kirkegård
Oversigskort
 
Kapel og Krematorium
Oversigskort
 
Historie og Kultur
 
Administration / Kontakt
Vedtægter
Priser
 
Forside
 
Opdateret 8-11-2017
Svendborg KirkegårdeValdemarsgade 715700 SvendborgTlf: 62 21 05 33Fax: 62 80 05 33E-mailWebDesign