Svendborg Kirkegårde

Arkiv - Historie og Kultur

OKT 2015: Ny teaterforestilling på vej

Forberedelserne til næste sommers teaterforestilling på Assistens Kirkegård er allerede godt i gang. Temaet bliver "I krig og fred" og inspirationen til stykket hentes fra en række af de skæbner, som knytter sig til gravstederne på kirkegården.
Bag stykket står forfatter og instruktør Marianne Kjær samt et stort hold af skuespillere blandt andet fra Svendborg Fritidsteater.

Siden 2003 har forestillingen "Livet der var en gang" spillet for fulde huse i fem omgange med et par år imellem på Assistens Kirkegård. Forestillingen er i dag blevet en tradition i Svendborg og en fast del af kulturlivet på kirkegården. Hver gang opføres den med et særligt tema hentet fra det historiske univers, som de afdødes livshistorier kan fortælle. Det har for eksempel været livet som Svendborggenser på H. C. Andersens tid eller historier om byens store købmand og kaptajner.
Krigen i 1864 og de to verdenskrige vil komme til at spille en væsentlig rolle i det kommende stykke, da der i Svendborg ligger flere soldater fra alle krigene begravet.

Aktuelt er et historisk udvalg i gang med at gennemgå de relevante gravsteder og finde alle oplysninger og levnedsbeskrivelser.
Forestilling bliver opført seks gange og kommer til at spille to gange dagligt i perioden 4. - 6. august 2016.Assistens Kirkegård
Oversigskort
Fredens kirkegård
Oversigskort
Sct. Jørgens Kirkegård
Oversigskort
 
Kapel og Krematorium
Oversigskort
 
Historie og Kultur
 
Administration / Kontakt
Vedtægter
Priser
 
Forside
 
Opdateret 18-05-2016
Svendborg KirkegårdeValdemarsgade 715700 SvendborgTlf: 62 21 05 33Fax: 62 80 05 33E-mailWebDesign