Svendborg Kirkegårde

Arkiv - Historie og kultur

2010: Teaterforestillinger på Svendborg Assistens Kirkegård.


 Foto Jens Andersen

Teaterforestillinger på Svendborg Assistens Kirkegård.

For fjerde gang siden første forestilling i 2003 ved Svendborg by´s 750 års jubilæum blev der i Svendborg festdage i august 2010 spillet teater på Svendborg assistens - kirkegård. Som ved tidligere forestillinger var manus og instruktion lagt i hænderne på Teaterchef og journalist Marianne Kjær.


 Foto Jens Andersen

Konceptet som vi kalder "LIVET DER VAR ENGANG" er blevet endog meget populært på Sydfyn. Ideen med at lade de døde stå op af graven og fortælle Deres historie er blevet fantastisk modtaget, det er lokal kulturhistorie serveret på en meget let fordøjelig og charmerende måde. Der bliver spillet torsdag, fredag og lørdag i festdagene med 2 forestillinger hver dag og der har været udsolgt alle gange. Som altid er det i stor respekt for det og dem vi fortæller om når vi stiller os op og fortæller personskildringer og historie på denne måde og at der gemmer sig mange spændende historier rundt omkring på kirkegårdene kan der ikke herske tvivl om, det er blot et spørgsmål om at kende disse.


 Foto Jens Andersen

Forestillingen i 2010 "Livet der var engang 4" med undertitlen "mellem himmel og jord", er en dramatiseret fortælling om Svendborg og sydfynboer 1350 - 2010. Dette års spil handlede om tro og tolerance ( eller somme tider mangel på samme ) overfor dem der bryder normerne. De som kom ude fra med gode, nye og anderledes ideer og livssyn. De gudelige forsamlingers brud med statskirken med fare for liv og lemmer. De som blev rugesteder for valgmenigheder og frikirker osv.


 Foto Jens Andersen

I samarbejde med Svendborg Fritids Teater inviterer Svendborg kirkegårde til disse forestillinger hvor 50 aktører, kor og orkester i fortælling og musik giver et tidsbillede af Svendborg og omegn. Der etableres 2 scener på kirkegården, en til første akt og en til anden akt. Der er plads til 100 siddende gæster pr. forestilling og smukkere kulisse skal man lede længe efter.

Budgettet på disse forestillinger ligger omkring 150.000 kr., penge som findes via Fonde og i Svendborgs erhvervsliv. Forestillingerne bebyrder således ikke kirkegårdens budget, men kirkegårdsbestyrelsen er ved hjælp af deres positive holdning til ideen meget medvirkende til at det kan lade sig gøre.


 Foto Jens Andersen

Som kirkegårdsinspektør er noget sådant et kærkomment afbræk i den daglige trummerum og jeg har indtryk af at kirkegårdenes ansatte også synes at det er spændende, og der er endda nogle som har roller i forestillingen.

Dem som ikke er på rollelisten har praktiske opgaver feks. i cafeen, garderobe og lign. Man møder andre spændende mennesker end ellers, unge og gamle i et unikt samarbejde og man lærer sin kirkegård og by at kende på en fantastisk interessant måde.

Tommy Christensen
Kirkegårdsinspektør


Assistens Kirkegård
Oversigskort
Fredens kirkegård
Oversigskort
Sct. Jørgens Kirkegård
Oversigskort
 
Kapel og Krematorium
Oversigskort
 
Historie og Kultur
 
Administration / Kontakt
Vedtægter
Priser
 
Forside
 
Opdateret 18-05-2016
Svendborg KirkegårdeValdemarsgade 715700 SvendborgTlf: 62 21 05 33Fax: 62 80 05 33E-mailWebDesign