Svendborg Kirkegårde

Arkiv - Historie og kultur

FEB 2004: Historie og kultur vist med billeder fra "Livet der var engang"


Billeder på siden er alle scener fra "Livet der var engang" 

2003 blev et meget spændende år for Svendborg kirkegårde med fantastiske oplevelser af forskellig art. Svendborg by´s 750 års jubilæum satte i den grad gang i vores kreativitet og opfindsomhed.Som det første indviede vi den 2 maj træskulpturen "Syndefaldet". Et meget smukt og markant kunstværk med sine 8 m. i højden. Den er udført af allan Bo Jensen, som er utrolig dygtig og kreativ med sin motorsav. Han har efterhånden lavet mange skulpturer rundt omkring i Danmark. Vores skulptur er sponseret af en gravstedsejer Verner Nielsen som har sin kone og forældre liggende på et gravsted på Assistens kirkegård.

2 dage efter den 4 maj havde vi indvielse af den nyanlagte " Mindelund" for de landsmænd fra Svendborg og omegn der omkom under 2 verdenskrig 1939 - 1945. Efter et meget stort arbejde igennem 3 år kunne komiteen til anlæggelse af mindelunden se anstrengelserne bære frugt. En meget smuk aften hvor et smukt vejr og en forårs - smuk Assistens - kirkegård dannede rammen om en ceremoni hvor rigtig mange mennesker så på. Der var gode og indholdsrige taler af Borgmester Henningsen og Formand for Mindelundskomiteen Christian greve Ahlefeldt - Laurvig - Lehn.

20 juni afsløredes Kirkegårdsbestyrelsens gave til Svendborg by i anledning af jubilæet, granitskulpturen " Sprækker " som er skabt af en lokal billedhugger Søren West. En meget smuk skulptur som er placeret på det sted hvor man foretog den første begravelse den 28 september 1821. Skulpturen er fremstillet i granodiorit fra Rønne og den tilhørende granitbænk i Vongagranit fra Sverige.

2003 blev også der år hvor busten af Theobald Weber indtog en meget central placering i umiddelbar nærhed af familiegravstedet hvor han og mange af hans efterkommere er stedt til hvile. Vi fik ham foræret af Svendborg kommune som havde fjernet busten fra dens oprindelige placering i Christiansmindeskoven hvor tidens tand efterhånden havde sat sit præg på busten.

Midt i august opførtes kirkegårdsspillet " Livet der var engang ", med 8 forestillinger og kirkegården summede af liv. Ca. 75 personer var angageret i dette projekt som var temmelig banebrydende og helt anderledes end man normalt oplever i dødens have. Mange af de her begravede som gjorde en forskel da de levede, genopstod og fortalte historien igennem tekster sat sammen af historien og Marianne Kjær´s rafinerede tilføjelser. Smukke kostumer, dygtige skuespillere fra Svendborg Fritidsteater og frivillige i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde gjorde disse dage på Svendborg Assistens - kirkegård uforglemmelige.

Den 2 November havde vi i kirkegårdskapellet " Alle Helgens Andagt ", en meget fin og højtidelig oplevelse. Det var første gang man brugte kirkegårdskapellet til dette, og der kom mange og hørte på smukke ord og toner fremført af Sygehuspræst Mette Jørgensen og Organist Tore Bjørn Larsen. Mette Jørgensen var initiativtager til denne andagt som afsluttedes højtideligt med levende lys og fakler på kirkegården og på de grave hvis pårørende deltog i andagten. Man var efterfølgende enige og at dette burde være en årlig tradition.


2003 var i sandhed et pragtfuldt år for os som har kirkegårdene som arbejdsplads, og vi håber i kigger forbi og ser på de nye ting som også er afbilledet forskellige steder på denne hjemmeside fra Svendborg kirkegårde.

 

Assistens Kirkegård
Oversigskort
Fredens kirkegård
Oversigskort
Sct. Jørgens Kirkegård
Oversigskort
 
Kapel og Krematorium
Oversigskort
 
Historie og Kultur
 
Administration / Kontakt
Vedtægter
Priser
 
Forside
 
Opdateret 18-05-2016
Svendborg KirkegårdeValdemarsgade 715700 SvendborgTlf: 62 21 05 33Fax: 62 80 05 33E-mailWebDesign