Svendborg Kirkegårde

Arkiv - Assistens Kirkegård

NOV 2018: Grandækning kan blive forsinket

Den traditionelle grandækning af gravstederne kan i enkelte tilfælde i år blive forsinket. Det skyldes, at arbejdet i denne her sæson udføres efter nye retningslinjer fra Arbejdstilsynet. Da det er første gang, så kan det være vanskeligt at forudse, hvor lang tid vi skal afsætte til hver enkelt opgave, ud fra de nye arbejdsmetoder.

De nye krav skal sikre gartnerne et bedre arbejdsmiljø i den fysisk krævende proces, det er at ligge på knæ mange timer hver dag. Fremover må de højest arbejde i denne stilling to timer dagligt. Men det er selvsagt en udfordring, da gartnerne skal dekorere mange hundrede gravsteder hvert år.

På Svendborg Kirkegårde har vi udviklet en række alternative metoder i arbejdsgangene, så en stor del af arbejdet kan foregå stående ved borde, hvor dekorationerne forberedes. Her samles en stor del af grandækningen på et organisk materiale som tov eller mursten, så den næsten færdig kan flyttes til gravstedet. En del af forberedelserne kan fremover tilmed foregå indendørs.

Vores dygtige gartnere vil stadig lave den bedste individuelle løsning til hvert gravsted på kirkegården. I de fleste tilfælde vil det kræve en kombination af flere metoder. Her i de første sæsoner skal vi gøre os vores erfaringer, så vi med tiden kan justere vores måde at grandække på.

Vi håber på forståelse fra vores brugere, hvis de skulle opleve, at arbejdet i år er færdigt lidt senere end sædvanligt.

Assistens Kirkegård
Oversigskort
Fredens kirkegård
Oversigskort
Sct. Jørgens Kirkegård
Oversigskort
 
Kapel og Krematorium
Oversigskort
 
Historie og Kultur
 
Administration / Kontakt
Vedtægter
Priser
 
Forside
 
Opdateret 8-05-2019
Svendborg KirkegårdeValdemarsgade 715700 SvendborgTlf: 62 21 05 33Fax: 62 80 05 33E-mailWebDesign