Svendborg Kirkegårde

Arkiv - Assistens Kirkegård

FEB 2016: Storebeskæringsarbejder

I vinteren 2016 er der udført store beskæringsarbejder, som har ændret udseendet på dele af Assistens Kirkegård. Kirkegårdsinspektør Tommy Christensen forklarer her, hvorfor arbejdet er nødvendigt.

Kirkegårdens sydlige ende mistrives på grund af lindealléerne, som uhensigtsmæssigt har fået lov til at blive alt for dominerende store. Jeg er overbevist om, at hensigten med disse lindealléer var, at de skulle styres og holdes som formklippede hække eller stynede trærækker ligesom på Fredens og Sct. Jørgens kirkegårde.

Lindetræerne er plantet i 1920'erne og efter en årrække stynet, men der er ikke efterfølgende fulgt op på formålet med dette. Resultatet er store fuldkronede lindetræer, svage og risikofyldte, uden gennemgående hovedstamme, men med flere konkurrerende hovedstammer som overskygger og udtørrer omgivelserne.

En styning af disse træer har i mange år været en del af mine overvejelser, men det er et stort og altforandrende indgreb, og da vi altid har haft meget andet, er det blevet ved tanken. Nu skal det prøves af, så vi styner den tværgående allé imellem afdelingerne R og P med i alt 16 træer.

Vi håber det bliver brugbart og charmerende at se på og resultatet vil danne grundlag for den videre udvikling på denne del af kirkegården.Assistens Kirkegård
Oversigskort
Fredens kirkegård
Oversigskort
Sct. Jørgens Kirkegård
Oversigskort
 
Kapel og Krematorium
Oversigskort
 
Historie og Kultur
 
Administration / Kontakt
Vedtægter
Priser
 
Forside
 
Opdateret 5-01-2017
Svendborg KirkegårdeValdemarsgade 715700 SvendborgTlf: 62 21 05 33Fax: 62 80 05 33E-mailWebDesign