Svendborg Kirkegårde

Arkiv - Assistens Kirkegård

FEB 2015: Klar til sommer

Beskæring af træer er en stor opgave om vinteren på Assistens Kirkegård. Arbejdet er helt afgørende for kirkegårdens frodighed og udvikling. Gartnerne på kirkegården bruger mange ugers koncentreret arbejde på at fjerne grene og rette træerne til.
Assistens Kirkegård er rig på træer i alle størrelser. Når der beskæres i træerne, så kan det være af flere grunde.

De formklippede lidetræer ved unelunden er et eksempel på nogle af alle de træer, som skæres tilbage hvert år. Det giver trækronerne en skulpturel struktur i hele sæsonen, som kun bliver flottere jo ældre træerne bliver.

Alle etårige skud fjernes hver vinter. Træerne har en størrelse, så der både må bruges stige og lift til arbejdet. Her sker al beskæring i hånden med sakse, og det er afgørende, at snittene lægges præcist for at opnå et godt resultat, så trækonerne bliver ensartede.

Men en række af de mange store gamle træer på kirkegården beskæres også regelmæssigt.

Det er et vigtigt arbejde at fjerne grene, der er dårlige eller gået ud, så de ikke vil kunne gøre skade ved at falde ned. Samtidig er det også en forudsætning for at holde træerne velplejede og sunde. Men beskæringen er lige så afgørende for alt det, der vokser nedenunder som buske og planter. Der skal skabes lys og luft inde under de store trækroner, så kirkegården bevarer sin frodighed.

De store træer beskæres typisk fra lift med forskellige hånd- og motorsave.Assistens Kirkegård
Oversigskort
Fredens kirkegård
Oversigskort
Sct. Jørgens Kirkegård
Oversigskort
 
Kapel og Krematorium
Oversigskort
 
Historie og Kultur
 
Administration / Kontakt
Vedtægter
Priser
 
Forside
 
Opdateret 18-05-2016
Svendborg KirkegårdeValdemarsgade 715700 SvendborgTlf: 62 21 05 33Fax: 62 80 05 33E-mailWebDesign